fbpx
5.00
(7 Ratings)

Online kurs | Njemački jezik A1.1

Kurs stranog jezika
Lista želja Podijeli kurs
Share Course
Page Link
Share On Social Media

O kursu

Na dnu ove stranice možeš pogledati prvo predavanje besplatno!

Detaljan opis kursa:

U Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike (GER) definisana je šema nivoa poznavanja njemačkog jezika. Nivoi se kreću od A1 do C2, pri čemu je svaki nivo podijeljen na dva podnivoa. Na ovom kursu obrađujemo početni A1.1 nivo.

Za nivo A1.1 Vam nije potrebno predznanje. Na ovom nivou, polaznici se upoznaju sa osnovama njemačkog jezika i grade čvrste temelje za dalje napredovanje.

Ovaj nivo fokusira se na učenje osnovnih riječi, fraza i gramatičkih struktura koje su potrebne za svakodnevnu komunikaciju. Učit ćete izgovor, gramatiku i pravila pisanja njemačkog jezika, uz mnogo vježbi i praktičnih primjera.

Također, radit ćemo na razumijevanju osnovnih tekstova, kao i na izgradnji vokabulara koji je neophodan za svakodnevne komunikacijske potrebe. Učenje će biti interaktivno i zanimljivo, s naglaskom na konverzaciji, slušanju, čitanju i pisanju.

Prikaži više

Što ćete naučiti?

 • Osnovne fraze i izrazi: Učenici uče kako se predstaviti, pozdravljati, izražavati zahvalnost, zamoliti za nešto i koristiti osnovne fraze u svakodnevnim situacijama.
 • Vokabular: Učenici stiču temeljni vokabular koji obuhvata svakodnevne predmete, aktivnosti, brojeve, boje, porodicu, hranu i druge osnovne koncepte.
 • Gramatika: Učenici se upoznaju s osnovnim gramatičkim strukturama kao što su lične zamjenice, padeži (nominativ, akuzativ), glagoli u sadašnjem i prošlom vremenu, upitne rečenice, odrične rečenice i jednostavne konstrukcije.
 • Čitanje i pisanje: Učenici razvijaju sposobnost čitanja jednostavnih tekstova, razumijevanje osnovnih uputa i pisanje kratkih rečenica i poruka.
 • Slušanje i razumijevanje: Učenici vježbaju slušanje i razumijevanje kratkih audio snimaka koji se odnose na svakodnevne situacije, kao što su upoznavanje, kupovina, porodica i sl.
 • Kultura i društvo: Učenici stiču osnovno znanje o njemačkoj kulturi, običajima, praznicima i društvenim normama.

Sadržaj kursa

Lektion 1 – Guten Tag. Mein Name ist…
U ovoj lekciji ćete naučiti predstavljanje, alfabet, prezent kao i osnovne rečenice i pitanja u vezi upoznavanja.

 • 06:25
 • 1.1 Übung
 • 1.2. Deutsches Alphabet
  10:19
 • 1.2. Übung
 • 1.3. Ich komme aus…/ Ich spreche…
  06:38
 • 1.3. Übung
 • 1.4. Präsens
  05:22
 • 1.4. Übung
 • Übung der Aussprache
  00:00
 • Test zu Lektion 1
  00:00
 • Wortschatz
  00:00
 • Grammatik
  00:00

Lektion 2 – Familie und Freunde
U 2. lekciji ćete naučiti članove porodice i na koji način da popunite formular na njemačkom jeziku.

Lektion 3 – Essen und Trinken
U 3. lekciji ćete naučiti neodređeni član u njemačkom jeziku, razne namirnce, mjerne jedinice i dvije vrste pitanja (Ja/Nein und W-Frage).

Lektion 4 – Meine Wohnung
U 4. lekciji ćete naučiti određeni član u njemačkom jeziku, kao i razne riječi i rečenice kroz temu - stan i oglasi.

Lektion 5 – Mein Tag
U 5. lekciji ćete naučiti sate, dane u sedmici kao i glagole sa odvojivim prefiksima.

Lektion 6 – Freizeit
U 6. lekciji ćete učiti o vremenu, određenim članovima u akuzativu i nepravilnim glagolima.

Lektion 7 – Lernen, ein Leben lang
U 7. lekciji ćete naučiti prošlo vrijeme (perfekt) u njemačkom jeziku i još neke modalne glagole.

Recenzije polaznika

5.0
Total 7 Ratings
5
7 Ratings
4
0 Rating
3
0 Rating
2
0 Rating
1
0 Rating
A
12 mjeseci ago
Uvek sam bila skeptična kada je reč o onlajn učenju - ali ovo iskustvo je bilo van mojih očekivanja. Ako ste početnik i želite savladati osnove - A1.1 onlajn kurs je odlična polazna tačka. Sve preporuke za Oxford Advance!
D
12 mjeseci ago
Sjajan kurs i platforma! 100% dobro utrošen novac :D
N
12 mjeseci ago
Početnik sam i iz ove perspektive, kurs A1.1 mi je super došao. Gledam lekcije i radim vježbe kada imam vremena - nisam ograničena vremenski. A kada poželim dodatnu vježbu, dokupim časove 1 na 1 gdje postavim sva pitanja koja želim. Stvarno super platforma. Željno iščekujem još kurseva :)
E
12 mjeseci ago
Tokom kursa sam ipak odlučila da želim dokupiti i časove 1 na 1 uz samostalnu vježbu - i moram priznati fantastično iskustvo. Dosta je termina na raspolaganju tako da sam se mogla uskladiti sa privatnim obavezama - a prof. Borjana zaista super objašnjava! Sve pohvale za Borjanu! :D
A
12 mjeseci ago
Sve preporuke za kurs A1.1 i za profesoricu Borjanu - izuzetno brzo odgovaraju, uvijek su na raspolaganju i zaista se primjeti da im je stalo do svakog polaznika!
E
12 mjeseci ago
Imao sam želju da počnem učiti njemački jezik, ali iskreno taman kada se odlučim za pohađanje, ideja o odlascima u učionicu i grupnom radu me uvijek demotiviše. Kupio sam A1.1 i moram reći da sam i više nego zadovoljan! Lekcije su super, materijali za vježbe su dostupni, a kada želim da dodatno vježbam konverzaciju zakazao sam bez problema dodatne časove sa prof. Borjanom 1 na 1 i to po simboličnoj cjeni! Pohvale za Oxford!
L
12 mjeseci ago
Odličan kurs! Jasne video lekcije, odlične vježbe, a najbolje od svega je što mogu učiti kada meni najviše odgovara!

Želiš li uključiti notifikacije za sve aktivnosti na sajtu?

Idi na vrh