fbpx
5.00
(4 Ratings)

Online kurs | Njemački jezik A1.2

Kurs stranog jezika
Lista želja Podijeli kurs
Share Course
Page Link
Share On Social Media

O kursu

Na dnu ove stranice možeš pogledati prvo predavanje besplatno!

Detaljan opis kursa:
U Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike (GER) definisana je šema nivoa poznavanja njemačkog jezika. Nivoi se kreću od A1 do C2, pri čemu je svaki nivo podijeljen na dva podnivoa. Na ovom kursu obrađujemo A1.2 nivo.

Na A1.2 nivou njemačkog jezika, polaznici nastavljaju razvijati svoje jezičke vještine i proširuju svoje znanje njemačkog jezika. Napredak na A1.2 nivou omogućuje učenicima da steknu veću vještinu u komunikaciji na njemačkom jeziku u raznim situacijama, ali i dalje se fokusiraju na jednostavnije teme i komunikacijske situacije kako bi se ojačala osnova za dalje napredovanje u jezičnom usavršavanju.

Na kraju ovog kursa, trebali biste biti u stanju da razumijete jednostavne rečenice, da se sporazumijete na osnovnom nivou i da izrazite svoje osnovne potrebe na njemačkom jeziku.

*A1.2. je nastavak na A1.1. nivo, te zbog toga lekcije počinju od broja 8.

Prikaži više

Što ćete naučiti?

 • Vokabular: Učenici će proširiti svoj rječnik kako bi mogli izraziti osnovne potrebe i opisivati jednostavne situacije, kao što su zanimanje, odjeća, opis puta, dijelovi tijela i slično.
 • Gramatika: Nastavlja se učenje osnovnih gramatičkih struktura, kao što su padeži, određeni i neodređeni članovi, lične zamjenice, prepozicije, glagolska vremena u sadašnjem i prošlom vremenu (preterit),modalni glagoli i poznavanje redoslijeda riječi u rečenici i slično.
 • Čitanje: Učenici će čitati jednostavne tekstove, poput kratkih priča, oglasa, uputa ili kratkih novinskih članaka,
 • Slušanje i razumijevanje: Razvija se sposobnost razumijevanja osnovnih informacija u govoru na sporijem i jasnijem jeziku, kao što su osnovne upute, pitanja i jednostavniji razgovori.
 • Kultura i društvo: Učenici će se upoznati s osnovnim aspektima kulture njemačkog govornog područja, običajima, slavljima, te svakodnevnim životom.

Sadržaj kursa

Lektion 8 – Beruf und Arbeit
U 8. lekciji ćemo govoriti raznim zanimanjima, vremenskim prepozicijama i preteritu (prošlom vremenu).

 • 07:43
 • 8.1. Übung
 • 8.2. Temporale Präpositionen
  08:29
 • 8.2. Übung
 • 8.3. Präteritum
  08:37
 • 8.3. Übung
 • Übung der Aussprache
  00:00
 • Test zu Lektion 8
  00:00
 • Wortschatz
  00:00
 • Grammatik
  00:00

Lektion 9 – In einer fremden Stadt
U 9. lekciji ćete naučiti imperativ (zapovjedni način), modalne glagole dürfen i müssen i na koji način da rezervišemo sobu u hotelu.

Lektion 10 – Gesundheit
U 10. lekciji ćete naučiti prisvojne zamjenice, modalni glagol "sollen" i kako da napišete upit putem mail-a ili da zakažete/promijenite neki termin.

Lektion 11 – In der Stadt unterwegs
U 11. lekciji ćete naučiti lokalne prepozicije uz dativ i akuzativ i na koji način da pitate gdje se nešto nalazi i isto tako da objasnite.

Lektion 12 – Der Kunde ist König
u 12. lekciji ćete naučiti još neke vremenske prepozicije i kako da na ljubazan način postaviti pitanje.

Lektion 13 – Neue Kleider
U 13. lekciji ćemo govoriti o odjeći. Kroz ovu temu ćete naučiti određene članove u akuzativu, lične zamjenice u dativu, komparaciju pridjeva i modalni glagol mögen.

Lektion 14 – Feste
U 14. i zadnjoj lekciji A1 nivoa govorimo o datumima, proslavama, ličnim zamjenicama u akuzativu i vezniku - denn.

Recenzije polaznika

5.0
Total 4 Ratings
5
4 Ratings
4
0 Rating
3
0 Rating
2
0 Rating
1
0 Rating
E
12 mjeseci ago
Super nastavak kursa A1.1 - imajući u vidu sada kakvu sam vrijednost dobila na platformu, cijena je zaista simbolična! Sve preporuke još jednom! :)
A
12 mjeseci ago
Sve preporuke za A1.2 - najbolji dio svega je što zauvijek imam pristup lekcijama pa se mogu i podsjetiti na materijal čak i kada završim kurs! Sjajna stvar!
E
12 mjeseci ago
Sve pohvale i za nastavak A1 kursa! Definitivno kupujem i A2 kada bude dostupan! :)
L
12 mjeseci ago
Sve pohvale za Oxford tim! Jedva čekam A2 :)

Želiš li uključiti notifikacije za sve aktivnosti na sajtu?

Idi na vrh