fbpx

Online kurs | Njemački jezik B2 – Uskoro dostupan!

Kurs stranog jezika
Lista želja Podijeli kurs
Share Course
Page Link
Share On Social Media

O kursu

U Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike (GER) definisana je šema nivoa poznavanja njemačkog jezika. Nivoi se kreću od A1 do C2, pri čemu je svaki nivo podijeljen na dva podnivoa. Na ovom kursu obrađujemo početni B2 nivo. 

Na B2 nivou njemačkog jezika, učenici će nastaviti sa razvojem svojih jezičkih vještina kako bi postali još sposobniji i samopouzdaniji u komunikaciji na njemačkom jeziku. Ovaj nivo se fokusira na dublje razumijevanje jezičkih struktura, bogatiji vokabular i sposobnost izražavanja složenijih ideja.

Što ćete naučiti?

  • Komunikacija: Učenici će se usavršiti u komunikaciji na različite teme, uključujući i one kompleksne ili apstraktne. Razvijaće sposobnost vođenja argumentiranih razgovora, prezentovanja ideja i iznošenja mišljenja na razumljiv način.
  • Čitanje: Čitanje različitih vrsta teksta, uključujući i kompleksnije materijale kao što su novinski članci, književna djela, eseji i tehnički tekstovi. Učenici će raditi na analizi teksta, razumijevanju suptilnih značenja i kritičkom razmišljanju.
  • Pisanje: Razvijanje sposobnosti pisanja raznovrsnih tekstova, uključujući analitičke eseje, izvještaje, članke i recenzije. Učenici će raditi na razvijanju svoje argumentacije, organizaciji teksta i izražavanju sofisticiranih ideja.
  • Gramatika: Učenici će se baviti naprednijim gramatičkim konceptima kako bi poboljšali svoju preciznost i vještinu izražavanja. To može uključivati upotrebu različitih vremena, složenih rečenica, konjunktiva, pasiva i druge napredne jezičke strukture.
  • Vokabular: Proširenje rječnika sa specijaliziranim i akademskim rječnikom, kao i rječnikom koji se koristi u svakodnevnim razgovorima. Učenici će se također upoznati sa sinonimima, antonimima i idiomskim izrazima.
  • Kultura i društvo: Dublje razumijevanje kulture, umjetnosti, istorije i društvenih aspekata njemačkog govornog područja.
  • Slušanje: Razumijevanje govora u različitim kontekstima, uključujući brže i kompliciranije razgovore.

Recenzije polaznika

Nema recenzija
Nema recenzija

Želiš li uključiti notifikacije za sve aktivnosti na sajtu?

Idi na vrh