fbpx
Sadržaj kursa
Lektion 3 – Essen und Trinken
U 3. lekciji ćete naučiti neodređeni član u njemačkom jeziku, razne namirnce, mjerne jedinice i dvije vrste pitanja (Ja/Nein und W-Frage).
0/10
Lektion 4 – Meine Wohnung
U 4. lekciji ćete naučiti određeni član u njemačkom jeziku, kao i razne riječi i rečenice kroz temu - stan i oglasi.
0/10
Lektion 9 – In einer fremden Stadt
U 9. lekciji ćete naučiti imperativ (zapovjedni način), modalne glagole dürfen i müssen i na koji način da rezervišemo sobu u hotelu.
0/10
Lektion 10 – Gesundheit
U 10. lekciji ćete naučiti prisvojne zamjenice, modalni glagol "sollen" i kako da napišete upit putem mail-a ili da zakažete/promijenite neki termin.
0/10
Lektion 11 – In der Stadt unterwegs
U 11. lekciji ćete naučiti lokalne prepozicije uz dativ i akuzativ i na koji način da pitate gdje se nešto nalazi i isto tako da objasnite.
0/10
Lektion 13 – Neue Kleider
U 13. lekciji ćemo govoriti o odjeći. Kroz ovu temu ćete naučiti određene članove u akuzativu, lične zamjenice u dativu, komparaciju pridjeva i modalni glagol mögen.
0/11
Online kurs | Njemački jezik A1 (A1.1 + A1.2)
O lekciji

1.1. Predstavljanje: u ovoj lekciji naučićete pozdrave i na koje sve načine se možete predstaviti.

 

 

 


Pitaj profesora!

 

Imaš nejasnoće ili pitanja u vezi vježbe ili materijala? Potreban ti je savjet u vezi kursa koji pohađaš? Postavi pitanje i javićemo ti se čim prije.

Ovdje možete postaviti pitanja i dobiti odgovor vezano za tekuću lekciju. Takođe možete podijeliti svoja iskustva u učenju sa drugim korisnicima Oxford Advance programa.

Napomena: Ovakav format komunikacije sa profesorom je predviđen za kraća pitanja i odgovore. Ukoliko imate složenija pitanja ili više nedoumica, molimo da zakažete konsultaciju sa profesorom OVDJE

 

Trenutno nema pitanja.

0% Završeno
Idi na vrh