fbpx
Sadržaj kursa
Lektion 1 – Kennenlernen
U ovoj lekciji ćete proširiti Vaše znanje iz perfekta i na temu porodice. Pored toga naučićete kako se koristi veznik weil-jer.
0/10
Lektion 2 – Zu Hause
U ovoj lekciji ćete naučiti specifičnu grupu glagola koji mogu ici uz dativ i akuzativ, kao i mnoštvo novih riječi.
0/8
Lektion 3 – Guten Appetit!
U ovoj lekciji naučićete neke nove riječi u vezi vremena i hrane. Naučićete i korisne rečenice koje se koriste u restoranima i kafićima.
0/8
Lektion 4 – Arbeitswelt
U ovoj lekciji ćemo govoriti o modalnom glagolu sollen-trebati i o vezniku wenn-kada. Naučićete sastavljati složenije rečenice pomoću ovog veznika.
0/8
Lektion 6 – Ausbildung und Karriere
U ovoj lekciji govorićemo o preteritu (prošlom vremenu) modalnih glagola i o još jednom važnom vezniku dass-da.
0/9
Lektion 7 – Feste und Geschenke
U ovoj lekciji ponovićemo lične zamjenice u dativu i akuzativu. Obratićemo pažnju na red riječi u rečenici i naravno, proširiti vaše znanje.
0/11
Online kurs | Njemački jezik A2.1
O lekciji

1.1. Veznik – weil (jer): u ovoj lekciji ćemo ponoviti osnovna pitanja sa A1 nivoa, i naučićete veznik – jer.

 

 


Pitaj profesora!

 

Imaš nejasnoće ili pitanja u vezi vježbe ili materijala? Potreban ti je savjet u vezi kursa koji pohađaš? Postavi pitanje i javićemo ti se čim prije.

Ovdje možete postaviti pitanja i dobiti odgovor vezano za tekuću lekciju. Takođe možete podijeliti svoja iskustva u učenju sa drugim korisnicima Oxford Advance programa.

Napomena: Ovakav format komunikacije sa profesorom je predviđen za kraća pitanja i odgovore. Ukoliko imate složenija pitanja ili više nedoumica, molimo da zakažete konsultaciju sa profesorom OVDJE

 

Trenutno nema pitanja.

0% Završeno
Idi na vrh